VERBLIJF EN VERVOER

Met de boot naar Ameland

Een bootkaartje voor personen- en MTB vervoer is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Bootticket is geldig t/m 12 maart 2023 voor bootreis Holwerd-Ameland (dus ook alle dagen ervoor), retour is geen controle. Deelnemers met een adres op Ameland krijgen korting aangezien zij geen bootticket krijgen toegestuurd. Bij de inschrijving van een Team voor de MTB Ameland Race op zaterdag (in combinatie met de toertocht – individueel) is één bootticket inbegrepen. De overige teamleden kunnen individueel inschrijven voor de toertocht op zondag en zo deelnamebewijs toertocht + bootticket te verkrijgen.

Reserveren voor personen en/of fiets vervoer is niet nodig (en niet mogelijk). Tijdig aanwezig zijn voor de betreffende afvaart is voldoende.

Kom je met de auto naar Holwerd dan kan je deze parkeren op P1 of P2 en vanaf de parkeerplaats met je rijwiel naar de fietsingang van de boot. Het verkregen bootticket van de organisatie wordt hier gescand. Op de retourvaart vanaf Ameland is geen controle.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot naar Ameland moet je dit zelf reserveren. Het verkregen ticket via de aanmelding kan dan alleen gebruikt worden voor personenvervoer. Kosten van een fietsdragers aan of op de auto worden met het ticket niet gedekt en vergoeding en/of restitutie is vanuit WPD en de organisatie van MTB Ameland niet mogelijk. Deelnemers kunnen het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238, lokaal tarief) of per email info@wpd.nl regelen om gebruik te maken van het meegestuurde bootticket vanuit MTB Ameland. Bij bestelling van E-tickets bij autoreserveringen moet namelijk ook altijd minimaal 1 persoon gereserveerd worden.

Let op! Het bootticket is wat betreft meenemen van MTB op de boot niet bedoeld voor fietsdragers en/of fietsen op het dak van auto’s. Woon je niet op Ameland en wil je toch geen bootticket bij je aanmelding? Stuur een mail naar info@crossduathlonameland.nl voor een kortingscode (- € 19,00)

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de sneldiensten zijn geen ffietsen toegestaan
Afvaarten boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie op Ameland tijdens het weekeinde van 11 en 12 maart 2023? Onze sponsors kunnen je zeker verder helpen.

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties waarmee je tijdens het MTB Ameland  en Cross Duathlon sportweekeinde verzekerd bent van een verblijf op loopafstand van alle actie.
Boek nu het weekend van 10 – 13 maart en ontvang 10% korting!

MTB & Cross Duathlon Ameland

VVV Ameland

Een aantrekkelijk verblijf op Ameland kunt u boeken bij VVV Ameland. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende soorten en maten voor sporters én supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de website van VVV Ameland.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de MTB Ameland? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij. Als sportfan boekt u zelfs met € 25,00 korting! Kijk voor de actiecode op http://www.eilandverhuur.nl/sporteiland.

Van Heeckeren Hotel

De hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het MTB-weekeinde op Ameland. Kijk op de website van Van Heeckeren Hotel voor alle informatie en boekingsmogelijkheden voor een eigentijds verblijf op Ameland

Westcord Hotel Noordsee

Het mooie 4 sterren Hotel Noordsee gelegen aan de strandweg in Nes heeft een aantrekkelijk arrangement samengesteld tijdens MTB Ameland. Kijk hier voor de aanbieding.

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens MTB Ameland.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 2 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Foto: Heribert Bechen (CC BY-SA 2.0)