VERBLIJF EN VERVOER

Met de boot naar Ameland

Veerboot & auto

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren! Dit betekent helaas dat wij jou geen bootticket meer voor het groepstarief bij je inschrijving mogen aanbieden.

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenserviceinfo@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van Holwerd.

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de sneldiensten zijn geen ffietsen toegestaan
Afvaarten boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Verblijf op Ameland

Ben je nog op zoek naar accommodatie op Ameland tijdens het weekeinde? Onze sponsors kunnen je zeker verder helpen.

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties waarmee je tijdens het MTB Ameland  en Cross Duathlon sportweekeinde verzekerd bent van een verblijf op loopafstand van alle actie.
Boek nu het weekend van de MTB Ameland en ontvang 10% korting!

MTB & Cross Duathlon Ameland

VVV Ameland

Een aantrekkelijk verblijf op Ameland kunt u boeken bij VVV Ameland. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende soorten en maten voor sporters én supporters!

Kijk voor alle toeristische informatie op de website van VVV Ameland.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de MTB Ameland? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij. 

Van Heeckeren Hotel

De hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel is centraal gelegen in Nes en is de ideale uitvalsbasis tijdens het MTB-weekeinde op Ameland. Kijk op de website van Van Heeckeren Hotel voor alle informatie en boekingsmogelijkheden voor een eigentijds verblijf op Ameland

Westcord Hotel Noordsee

Het mooie 4 sterren Hotel Noordsee gelegen aan de strandweg in Nes heeft een aantrekkelijk arrangement samengesteld tijdens MTB Ameland. Kijk hier voor de aanbieding.

Sier aan Zee

Dit hostel voor gezinnen, individuen en groepen ligt prachtig onder de vuurtoren op de westkant van het eiland. De perfecte plek voor een sportief verblijf op Ameland. Kijk hier voor reserveren tijdens MTB Ameland.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 2 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Foto: Heribert Bechen (CC BY-SA 2.0)