Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers verdedigen de Nationale titels op Ameland

6 maart 2017Nieuws, Persberichten

Ameland – Op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017 vindt voor de 8e maal MTB-Ameland plaats. Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers. De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van het ZAES Nederlands Kampioenschap Strandrace. De gehele nationale strandrace top zal op zaterdagmiddag aan de start staan op het Jan Roepespad in Hollum. Titelverdediger bij de mannen is Thijs Zonneveld (Strandteam Theo Schilder).

Hij zal er alles aan doen om zijn titel die hij behaalde bij de vorige editie in Noordwijk, te verdedigen. De winnaars van zilver en brons van vorig jaar: regerend Europees kampioen Jasper Ockeloen, en Roy Beukers (Beukers Biketeam), staan op het Waddeneiland samen met 90 andere licentiehouders aan de start om de strijd aan te gaan met Thijs Zonneveld.

Bij de licentiehouders is natuurlijk ook de winnaar van de afgelopen twee jaren op Ameland: Bram Imming (Team Imming-Gouweleeuw) van de partij. Hij heeft bewezen dat hij op het uitdagende en selectieve parcours van Ameland iedereen kan verslaan. De winnaar van de KNWU Strandracecompetitie 2016-2017 en winnaar van de prestigieuze strandrace Egmond-Pier-Egmond 2017: Jordy Buskermolen (Strandridders) lijkt de man in vorm op het strand deze winter. Hij zal het rood-wit-blauw graag aan zijn truienverzameling willen toevoegen.

Het belooft komende zaterdag een enerverende wedstrijd te worden omdat de nummers 2 en 3 in de eindstand van de strandracecompetitie: Stefan Vreugdenhil (Mountainbiketeam.com) en Ronan van Zandbeek (Team Invicta) en daarnaast nog een aantal nationale toppers de wedstrijd spannend kunnen gaan maken. Een uitgesproken favoriet is op voorhand dan ook niet aan te wijzen voor de strijd om de podiumplaatsen.

Bij de vrouwen verdedigt drievoudig Nederlands Kampioene Pauliena Rooijakkers (Team Invicta) haar titel. Ze lijkt ongenaakbaar in het qua deelnemersaantal beperkte veld bij de vrouwen. Gezien haar vele zeges en titels die zij de afgelopen jaren op het strand behaalde, is zij de uitgesproken favoriet voor de titel. Yvonne de Jong (Haarlem) 3e in de eindstand van de KNWU competitie en ploeggenote van Rooijakkers, Céline van Houtum (Team Invicta), zullen waarschijnlijk strijden om de andere podiumplaatsen.

Bij de vrouwen (basisleden) start ook zeilster en gouden medaille winnares van Rio de Janeiro Marit Bouwmeester. Zij is graag aanwezig bij de verschillende sportevenementen op Ameland om zichzelf op fysiek gebied uit te dagen en zo sterker te worden in de voorbereiding op haar zeilseizoen. De gezelligheid en de sportbeleving op Ameland samen met haar familie spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Ze zal in ieder geval jacht gaan maken op haar vader Jeen die drie minuten eerder van start zal gaan bij de Mannen basisleden.

Naast de Strandrace is er op zaterdag de Proloog: een individuele tijdrit van 6 km door de Hollumer duinen. Voor de deelnemers die die dag op beide onderdelen starten wordt er een speciaal combiklassement opgesteld; de ultieme uitdaging op 11 maart! Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1700 mountainbikers Ameland bezoeken.

Over Sporteiland

MTB Ameland wordt georganiseerd door ‘Sporteiland’. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland de Tri-Ambla (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december en Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@mtb-ameland.nl

Download het MTB Ameland persbericht van 6 maart 2017