Overname van de organisatie van de evenementen MTB-Ameland, de Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en de Adventurerun vanaf januari 2024.

Eind 2023 heeft Sporteiland, Casper van de Kamp, in overleg met de Stichting Sportpromotie Ameland (SPA) besloten om de licentieovereenkomst voor het organiseren van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla (de afgelopen jaren onder de noemer X-Terra Ameland), tussen Slik en Zand en de Adventurerun te beëindigen. 

De organisatie van de evenementen wordt vanaf 2024 voortgezet door 4Ameland. Sporteiland, 4Ameland en SPA hebben in goed overleg besproken hoe de voortgang van de evenementen zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden in het belang van de evenementen voor zowel de sportbeleving van de deelnemers, alle betrokken vrijwilligers als voor het eiland.

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zal Casper 4Ameland het komende jaar op de achtergrond ondersteunen met zijn kennis van en ervaring met het organiseren van de evenementen. De Crossduathlon Ameland, een evenement opgezet en ontwikkeld door Casper die samenvalt met de MTB-Ameland, zal na 2024 ook overgenomen worden door 4Ameland.

Wij kijken uit naar mooie, sportieve evenementen en wensen alle deelnemers, vrijwilligers en partners veel sportplezier in 2024!

Sporteiland

4Ameland

SPA