KALAS MTB COMBI AMELAND

30 oktober 2022Nieuws, Persberichten

Ameland, 30 oktober 2022

Nieuw in 2023 bij MTB Ameland is de 2-daagse uitdaging voor de wedstrijd georiënteerde rijders met de combinatie van de Kalas MTB Race op zaterdag en de Kalas MTB Marathon op zondag. De MTB Marathon op zondag start om 8:15 uur vanaf Klein Vaarwater en volgt het parcours van de 95 km toertocht met daarin een aantal controle posten die gepasseerd moeten worden.
Er wordt vroeg gestart om het parcours zo veel mogelijk vrij te kunnen gebruiken maar gedurende de ochtend zal rekening gehouden moeten worden met de toerrijders die ook van het parcours gebruik gaan maken. Het parcours is dus niet ‘verkeersvrij’ , ook in de dorpen zal rekening gehouden moeten worden met de andere verkeersdeelnemers en zullen de geldende verkeersregels in acht genomen dienen te worden! Rijders zijn zelf verantwoordelijk voor een veilige rijstijl en een juiste omgang met andere parcours gebruikers. De ervaring leert dat er op de route voldoende ruimte is om elkaar te kunnen passeren waarbij zowel wedstrijdrijders als toerrijders samen kunne genieten van een prachtige sportdag.

LEES HIER VERDER OVER KALAS MTB COMBI

Aan de hand van de klasseringen op zaterdag en op zondag wordt het combi-klassement (M/V) opgesteld.

Wie worden de eerste winnaars van de Kalas MTB Combi Ameland en kunnen we huldigen op zondagmiddag rond 14:00 uur bij de Finish op Vakantiepark Klein Vaarwater ?