Goed voorbereid van start bij de MTB Ameland

24 oktober 2019Nieuws

Tijdens MTB Ameland 2020 zijn Kalas en Fietsverhuur Metz aanwezig met hun promotiestand. Het complete Ameland tenue is beschikbaar en de retail- en custom collectie van Kalas zal worden gepresenteerd. Kom zaterdag en zondag naar de stand in het hoofdgebouw van vakantiepark Klein Vaarwater in Buren (zie locatie secretariaat).

Meedoen aan de MTB Ameland is voor iedereen een prestatie, of je nu verwent mountainbiker bent of gewoon met vrienden een mooie MTB tocht wilt maken.

Maar het weer kan een belangrijke tegenspeler zijn. De juiste voorbereiding op een winderige en misschien koude fietstocht is dan van groot belang! In deze blog geeft Kalas Sportswear jullie 6 handig tips- en tricks om goed voorbereid van start te staan!

1. Wind mee of wind tegen?

Op een eiland waait het altijd! Vooral als je je op het strand of aan de wadkant bevindt. En laat de route van de MTB Ameland nu grotendeels bestaan uit strand, duinen en de dijk langs het wad. Deste belangrijker om je goed te kleden tegen de wind. Een goede windstopper, ook wel body genoemd kan je daarbij helpen. Het voorpand van een windstopper zorgt ervoor dat je warm blijft en beschermt tegen opspattend zand of water. Het achterpand van een windstopper is voorzien van meshstof, zodat er genoeg ruimte is voor ventilatie.

Komt het zonnetje om de hoek kijken of fiets je voor de wind, trek dan de windstopper uit. Doordat de windstopper geen mouwen bevat, is deze eenvoudig op te rollen en weg te stoppen in een van de achterzakjes van je fietsjack.

Kalas Sportswear Windstopper

Lees meer informatie over de windstoppers op de website van Kalas Sportwear.

 

2. Bescherming tegen nattigheid

Naast de wind, kan ook de regen je weerhouden om te gaan fietsen. Tijdens een toertocht of een wedstrijd kan dit ook erg vervelend zijn, immers er fietsen meer mensen voor je, waardoor je last gaat krijgen van opspattend zand en water. Uiteraard mag dit je niet weerhouden om te starten. De juiste keuze voor bijpassende kleding is daarom van groot belang.

Kies bij regenachtig weer altijd voor een geschikt fietsjack. Kalas Sportswear ontwikkelde een speciale kledinglijn voor in de regen, de Rainmem Collectie. Deze collectie kent een waterdichtheid van 10.000mm en heeft een ademend vermogen van 11.000g/m2/24 uur. Daarnaast zorgt het lange achterpand voor extra bescherming van de onderrug, waardoor je voor langere tijd in de regen kan blijven fietsen. Ideaal tijdens natte toertochten of wedstrijden.

Kalas Sportswear Fietsshirt

Lees meer informatie over de Rainmem fietsshirts op de website van Kalas Sportwear.

 

3. Houd je hoofd warm

De belangrijkste lichaamsdelen om tijdens het fietsen warm en droog te houden zijn je hoofd en je nek. Het is van groot belang dat deze delen goed beschermd worden tegen wind en regen. Draag daarom altijd een fietsmuts of hoofdband onder je fietshelm. Dit voorkomt dat de warmte ontsnapt en je niet koud wordt tijdens het fietsen.

Kalas Sportswear ontwikkelde een speciale muts die goed aansluit onder een helm en ook nog eens lekker warm is. Daarnaast kan je ook nog een nekkraag, ook wel buff genoemd, rondom je nek dragen. Deze trek je eenvoudig over je wangen en mond wanneer de wind in je gezicht snijdt.

Kalas Sportswear Muts

Lees meer informatie over de fietsmutsen op de website van Kalas Sportwear.

 

4. Laagjes laagje laagjes

Basislaag

Een fietsoutfit valt of staat met laagjes. En vooral bij winterse temperaturen of weersomstandigheden met veel wind is het van belang dat je begint met een goed thermoshirt. Het liefst een thermoshirt met een hoge coll en lange mouwen die goed aansluit op het lichaam. Een thermoshirt zorgt voor de basis van je outfit en draag je altijd onder je fietskleding. Wanneer je het thermoshirt over iets anders heen trekt heeft de isolerende werking geen tot weinig effect. Fiets je veel tegen de wind en wil je extra beschermd worden tegen de kou, kies dan voor een thermoshirt met winddicht materiaal aan de voorkant.

Kalas Sportswear Thermoshirt

Lees meer informatie over de thermoshirts op de website van Kalas Sportwear.

Middenlaag

Over het thermoshirt draag je de tweede laag, een fietsshirt met lange mouwen. Dit is de middenlaag van je outfit en zorgt voor een isolerende werking. Zorg ervoor dat deze laag niet te dik is om te voorkomen dat je lichaamszweet niet goed afgevoerd kan worden.

Lees meer informatie over de fietsshirts met lange mouwen op de website van Kalas Sportwear.

Buitenlaag

Als laatste draag je het fietsjack welke je beschermt tegen de wind, regen en de kou. Het Pure jack van Kalas Sportswear is speciaal ontwikkeld voor natte en winderige omstandigheden. O.a. het langere achterpand en de overlap bij de ritszorgen ervoor dat je tijdens het fietsen warm en droog blijft. Een uitermate geschikt fietsjack voor een toertocht of wedstrijd op een eiland.

Lees meer informatie over de Pure Jack op de website van Kalas Sportwear.

 

5. Barre omstandigheden

Mocht het zo zijn dat koning winter toch nog zijn intrede doet in maart, ook dan kan je alsnog goed voorbereid van start gaan. Met het nieuwste winterfietsjack van Kalas Sportswear ben je naast, wind, regen en kou ook beschermd tegen eventuele sneeuwbuien en hagel. De extra capuchon zorgt voor de bescherming van nek en hoofd, waarnaast het technisch geavanceerde membraan zorgt voor de juiste thermische bescherming en ademend vermogen.

Kalas Sportswear Fietsjack

Lees meer informatie over het winterfietsjack W&W Diamond op de website van Kalas Sportwear.

 

6. Handen, armen, benen en tenen

Vingertoppen en tenen, dé lichaamsdelen die als eerste koud aanvoelen. De juiste handschoenen en overschoenen mogen daarom niet ontbreken aan je fietsoutfit. Kies voor hand- en overschoenen die je zowel tegen de wind als de regen beschermen. Binnen de Rainmem Collectie ontwikkelde Kalas Sportswear overschoenen van wind- en waterproof materiaal.

Kalas Sportswear Overschoenen

Lees meer informatie over de overschoenen op de website van Kalas Sportwear.

 

‘Nieuwsgierig geworden naar de kleding van Kalas Sportswear? Of wilt u meer informatie over de Custom producten? Neem gerust rechtstreeks contact op met René Hooghiemster via onderstaande gegevens voor een vrijblijvend advies.’

René Hooghiemster

 

Telefoon:+31 (0)6 22 43 67 93
E-mail:rene.hooghiemster@kalas.nl