Nederlands Kampioen Strandrace Coen Vermeltfoort bij Kalas MTB RACE op Ameland

6 maart 2019Nieuws, Persberichten

Ameland – Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 vindt voor de 10e maal MTB-Ameland plaats. Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers. De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Kalas MTB RACE. De race is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Grote favoriet is de Nederlands Kampioen Strandrace van 2019 Coen Vermeltfoort (Vlijmen) van het Alecto Cycling Team. Afgelopen week was hij ook al succesvol in de Ronde van Groningen en in hetzelfde weekeinde van het NK-strandrace (23-24 februari) won hij ook de Ster van Zwolle. Naast Coen zal ook ploeggenoot René Hooghiemster (Sneek) aan de start staan op Ameland, mede als vertegenwoordiger van het naam gevende bedrijf ‘Kalas Sportswear’. Verschillende Nationale en regionale mountainbike toppers zoals Martin Schuttert (Burgum), 2e in 2018, Karin Brouwer (Spaarndam), 1e dame in 2018 en Andrea Loo (’t Harde) komen naar het eiland voor dit spectaculaire onderdeel tijdens MTB Ameland.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 mountainbikers Ameland bezoeken.

Programma KALAS MTB RACE zaterdag 9 maart

13.00: Start Kalas MTB RACE Jeugd en Junior
14.00: Start MTB RACE Wedstrijd voor individuele rijders en teams (4 rondes 7,5 km)
14.05: Start MTB RACE FUN voor individuele rijders en teams (3 rondes 7,5 km)
15.20: (ca) Finish eerste deelnemer Kalas MTB Race
16.30: Prijsuitreiking

Programma MTB Ameland Toertocht zondag 10 maart

09.00: Start Toertocht Ameland Xtreme 90 km
09.30: Start Toertocht 30 km, 60 km, 15 km Junior

Uitslagen worden gepubliceerd gedurende het weekend op de website.

Over Sporteiland

MTB Ameland wordt georganiseerd door ‘Sporteiland’. Naast MTB Ameland organiseert Sporteiland XTERRA NETHERLANDS (cross-triathlon) in september, de Ameland Adventurerun (hardloopevenement) in december, Tussen Slik en Zand (wandelevenement) in oktober en Cross Duathlon Ameland (cross run-bike-run) in januari.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie, persberichten, accreditatie, vervoersbewijzen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp.

Sporteiland
Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@mtb-ameland.nl