KALAS MTB COMBI AMELAND

NIEUW: Dit jaar de KALAS MTB COMBI AMELAND: Tweedaagse wedstrijd door combinatie van Kalas MTB Race (32 km) op zaterdag & Kalas MTB Marathon ( Xtreme-95 km) op zondag. Aanmelden via inschrijven voor onderdeel MTB Race Indiv. (11/3) + Marathon-Combi (12/3).

KALAS MTB COMBI AMELAND is de 2-daagse uitdaging voor de wedstrijd georiënteerde rijders met de combinatie van de Kalas MTB Race (wedstrijd) op zaterdag en de Kalas MTB Marathon op zondag. De MTB Marathon op zondag start om 8:15 uur vanaf Klein Vaarwater en volgt het parcours van de 95 km toertocht met daarin een aantal controle posten die gepasseerd moeten worden. De posten worden tijdens de briefing vlak voor de start om 8:10 bekend gemaakt.

Er wordt vroeg gestart om het parcours zo veel mogelijk vrij te kunnen gebruiken maar gedurende de ochtend zal rekening gehouden moeten worden met de toerrijders die ook van het parcours gebruik gaan maken. Het parcours is dus niet ‘verkeersvrij’ , ook in de dorpen zal rekening gehouden moeten worden met de andere verkeersdeelnemers en zullen de geldende verkeersregels in acht genomen dienen te worden!

Rijders zijn zelf verantwoordelijk voor een veilige rijstijl en een juiste omgang met andere parcours gebruikers. De ervaring leert dat er op de route voldoende ruimte is om elkaar te kunnen passeren waarbij zowel wedstrijdrijders als toerrijders samen kunnen genieten van een prachtige sportdag.

Aan de hand van de tijden/klasseringen op zaterdag en op zondag wordt het combi-klassement (M/V) opgesteld.

Wie worden de eerste winnaars van de Kalas MTB Combi Ameland (M/V) en kunnen we huldigen op zondagmiddag rond 14:00 uur bij de Finish op Vakantiepark Klein Vaarwater?

Start-Finish-Controleposten

 • Alle deelnemers starten tegelijkertijd om 8:15 vanaf de startlijn bij Klein Vaarwater en volgen de 95 km route aanduidingen.
 • Hoofdroute (groene pijlen) + Lussen 1, 2 en 3 (gele pijlen).
 • Controle posten achtereenvolgens:
  A. Klein Vaarwater
  B. Sier aan Zee
  C. Geheime controle
  D. Finish controle Klein Vaarwater
 • Bij elke controle ontvang je een sticker op je stuurbordje.
 • De tijd stopt bij ontvangst van de 4e sticker.

Kaart Kalas MTB Marathon 95 km

MTB_Routekaart_2023_Combi_Pagina_2

Combi Klassement

 • Het klassement wordt opgemaakt aan de hand van de tijd van de MTB Race – wedstrijd – 4 rondes van 8 km = 32 km en de MTB Marathon 95 km.
 • De volledige tijd van de MTB race wordt opgeteld bij de tijd van de MTB Marathon 95 km X 0,5 = Eindtijd voor klassering Kalas MTB Combi Ameland.
 • Er is een apart klassement voor mannen-overall en vrouwen-overall.
 • Deelnemers met E-bikes komen niet in aanmerking voor (ere) prijzen en of klassering.
 • Aan de hand van de ervaring die we dit jaar opdoen en de reacties van de rijders zullen wij evalueren en mogelijk aanpassingen doen voor het komende jaar.
 • Sportiviteit en mooie sportbeleving staat bij de organisatie van deze Combi voorop.

Prijzenschema