KALAS MTB RACE AMELAND

De Kalas MTB Race Ameland is een MTB wedstrijd voor verschillende categorieën (fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan. Jeugd en Junior MTBers kunnen dit jaar meedoen aan Cross Duathlon Ameland (Run-Bike-Run)

NIEUW!!: Dit jaar de KALAS MTB COMBI AMELAND: Tweedaagse wedstrijd door combinatie van Kalas MTB Race (32 km) op zaterdag & Kalas MTB Marathon (95 km) op zondag. Aanmelden via inschrijven voor onderdeel MTB Race Indiv. (11/3) + Marathon-Combi (12/3).

Het wedstrijdreglement  met informatie over parcours en routing is te lezen via de onderstaande link:

Wedstrijdreglement Kalas MTB Race (GoogleDrive)

Voor het parcours gebruiken we het spectaculaire gebied op Ameland. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Daag je fietsvrienden uit voor een mooi duel op de zaterdag of nodig ze juist uit voor een teamprestatie in de aflossingsrace  als opwarmer voor de gezamenlijke tocht op zondag. Je kan kiezen uit de lange (wedstrijd) afstand van 4 rondes (ca 32 km) of kiezen voor de fun-race over 3 rondes (ca 24 km).

De Teams kunnen bestaan uit 2, 3 of 4 rijders bij de lange afstand en uit 2 of 3 rijders bij de korte afstand. Herenteams, damesteams en gemengde teams zijn welkom!

Doe mee en schrijf je in! De Kalas MTB Race is in ieder geval een garantie voor mooie verhalen op de zaterdagavond tijdens het MTB weekeinde op Ameland.

 • Wil je deelnemen zonder combinatie met de toertocht op zondag? Stuur dan een mail naar de organisatie.
 • Parcours/ ronde van ca. 8 km verdeeld over strand, singletracks, bos-en duinpaden.
 • Start, finish en doorkomst op centrale locatie met tijdwaarneming en wisselvak voor teams.
 • Download het wedstrijdreglement (GoogleDrive) voor een goed beeld van de race, de keerlus en eventueel wisselvak voor de teams.
 • Alle leden van een team dienen met hetzelfde stuurnummer te starten. Zie hiervoor de startnummerindeling. De hoofdinschrijver kan de nummers van het team met transponders ophalen bij het secretariaat.
 • De tijdregistratie tijdens Kalas MTB Race Ameland 2023 wordt verzorgd door Racetimer. De registratie gebeurt d.m.v. zogenaamde Actiev Transponders die aan de voorvorkl moeten worden bevestigd. Kijk voor de indeling op de betreffende deelnemerslijsten.
 • De teams dienen gebruik te maken van de stuurbordjes en de registratie-tags die door hoofd-inschrijver kunnen worden afgehaald bij het secretariaat. Alle teamleden rijden met hetzelfde nummer. Voor een goede registratie moet er na elke ronde gewisseld worden, de volgorde is niet bepalend. Het is van belang om niet met je fiets/transponder in de buurt van start-finish te komen als een teamgenoot nog onderweg is. Alle MTB’s (met transponders) moeten tijdens de race in de wisselzone blijven.
 • Voor het onderdeel “Team” hoeft zich maar 1 persoon in te schrijven en deze kan de namen van de overige teamleden toevoegen. Er is standaard 1 bootticket gekoppeld aan de inschrijving. De overige teamleden kunnen eventueel worden ingeschreven voor de toertocht op zondag en komen zo ook in het bezit van een bootticket. Zie Collectief aanmelden
 • Let er op dat je voorafgaand aan de start niet in de buurt van de registratie mat komt met je stuurbordje. Hierdoor kunnen problemen met de registratie ontstaan.

Kalas MTB Race Junior en Jeugd

Kalas MTB Race Fun: Start 14:50 uur.

Kalas MTB Race Wedstrijd: Start 14:45 uur.

 • Dames/ Heren 16+ individueel en teams (2, 3 of 4 rijders D/H/Gemengd)
 • 4 rondes individueel of teamstart
 • Geldprijzen (totaal € 650,00) en ereprijzen nr 1 t/m 3 overall en teams

Start-Finish-Doorkomst-Wisselzone

Parcours 2023