DEELNEMERSINFORMATIE

Aanmelden

Registreren of aanmelden op 12 of 13 maart is niet nodig indien het deelnamepakket vooraf is toegestuurd. Na-inschrijvers, deelnemers met een adres op Ameland en buitenlandse deelnemers kunnen hun deelnamepakket ophalen bij het secretariaat. Hier kunnen de deelnemers ook terecht kunnen voor informatie, vragen en eventueel wijzigen van gegevens. Kijk op het programma voor locaties en openingstijden.

Let op! Zowel op zaterdag als op zondag is het secretariaat in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater in Buren. Op zondag bij de start bij Sier aan Zee is alleen een infopunt.

Lees alle informatie over de Kalas MTB Race op zaterdag 12 maart op de pagina over Kalas MTB Race Ameland.

Voorzieningen Klein Vaarwater

Bij Vakantiepark Klein Vaarwater zijn op zaterdag 12 maart 2022 alle activiteiten van MTB Ameland. Op 13 maart 2022 is hier start en finish van de toertocht en een verzorgingspost.
Kleedruimtes op zaterdag bij het zwembad. Hier kan je ook douchen (zwemkleding verplicht) of gebruik maken van douche van fitnessruimte.
Kleedruimte op zondag is in de sportzaal. Douchgelegenheid is in het  toiletgebouw ca. 300 m van het hoofdgebouw op terrein van het vakantiepark.

Download de plattegrond Klein Vaarwater 12 en 13 maart (PDF)

Deelnamepakket

De deelnamepakketten worden op 3 maart verstuurd naar de deelnemers die zich voor 1 maart 2022  hebben aangemeld.

Deelnemers met een adres op Ameland, buitenlanders en deelnemers die na 28 februari hebben ingeschreven kunnen hun pakket ophalen vanaf 8 maart bij Kienstra Schoenen en Outdoor of vanaf 11 maart bij het secretariaat op Ameland.

In het pakket ontvang je het stuurnummer, een bootticket voor personen- en MTB vervoer op de boten van Wagenborg en een voucher voor de speciale herinnering MTB Ameland 2022.

De deelnemers die vooraf bij de aanmelding het pastabuffet hebben besteld kunnen de bonnen voor het buffet op zaterdag  afhalen bij het secretariaat.

 

Deelnemersinformatie

De nieuwsbrief met de laatste informatie voor de deelnemers wordt een week voor het evenement verstuurd naar de opgegeven mailadressen.

Deelnamebewijs

Alle deelnemers krijgen een stuurbordje dat tevens geldt als deelnamebewijs MTB Ameland 2022.

Routekaart toertocht

De routekaart voor alle deelnemers aan de Toertocht op zondag 13 maart 2022 wordt op Ameland uitgedeeld bij de start of kan worden opgehaald bij het secretariaat op zaterdag bij de locatie van de MTB Race en op zondag bij de sporthal in Nes. Kijk hier voor alle informatie over de verschillende routes.

Geldprijzen en ereprijzen

Voor de Kalas MTB Race Ameland zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld.
Download de indeling van prijzengeld en ereprijzen MTB Ameland 2022 (PDF)

Lees ook de specifieke informatie en wedstrijdreglement Kalas MTB Race

Tijdregistratie en indeling

De tijdregistratie tijdens Kalas MTB Race Ameland 2022  wordt verzorgd door Racetimer. De registratie gebeurt d.m.v. zogenaamde zadelpen tags die onder het zadel moeten worden geplakt. Kijk voor de indeling op de betreffende deelnemerslijsten.

De teams dienen gebruik te maken van de stuurbordjes en de registratie-tags die naar de hoofd-inschrijver zijn gestuurd. Alle teamleden rijden met hetzelfde nummer. Voor een goede registratie moet er na elke ronde gewisseld worden, de volgorde is niet bepalend.

Let er op dat je voorafgaand aan de start niet in de buurt van de registratie mat komt met je registratie-tag. Hierdoor kunnen problemen met de registratie ontstaan.

MTB Ameland herinnering

Voor alle deelnemers van MTB Ameland hebben we in samenwerking met Kalas Sportswear een fraaie attentie als herinnering aan het evenement. Met de speciale voucher uit het deelnamepakket kan je een cadeau ophalen bij de stand van Kalas. Op vrijdag, zaterdag en zondag vind je deze in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater (zie openingstijden en locatie van secretariaat).

Bootticket voor personenvervoer en vervoer MTB

Alle deelnemers uitgezonderd de personen met een adres op Ameland, krijgen in het deelnamepakket een bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB op de boot van Wagenborg Passagiersdiensten toegestuurd. De deelnemers met een teaminschrijving krijgen standaard één bootticket voor de persoon die het team heeft ingeschreven. De andere teamleden krijgen het bootticket als zij zich individueel inschrijven voor de toertocht op zondag.

Het ticket is t/m 13 maart 2022 geldig voor de overtocht vanaf Holwerd (dus ook alle dagen voor de 13e). Retour vanaf Ameland is er geen controle.

Secretariaat

Het Secretariaat van MTB Ameland 2022 is op de volgende locaties gevestigd:

  • Op vrijdag 11 maart van 18.00-20.00 hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren
  • Op zaterdag 12 maart van 10.30 – 17.00 uur hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren.
  • Op zondag 13 maart van 8.30-17.00 uur hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren.
  • Op zondag 13 maart van 9.00-15.00 alleen infopunt (uitdelen routekaartjes) Sier aan Zee in Hollum.

Service en reparaties