DEELNEMERSINFORMATIE

Aanmelden

Registreren of aanmelden voor de toertocht is op 12 maart niet nodig indien het deelnamepakket vooraf is toegestuurd. De deelnemers van de Kalas MTB Race op 11 maart, na-inschrijvers, deelnemers met een adres op Ameland en buitenlandse deelnemers kunnen hun deelnamepakket ophalen bij het secretariaat bij Klein Vaarwater. Hier kunnen de deelnemers ook terecht kunnen voor informatie, vragen en eventueel wijzigen van gegevens. Kijk op het programma voor locaties en openingstijden.

Let op! Zowel op zaterdag als op zondag is het secretariaat in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater in Buren. Op zondag bij de start bij Sier aan Zee is alleen een infopunt.

Lees alle informatie over de Kalas MTB Race op zaterdag 11 maart op de pagina over Kalas MTB Race Ameland.

Voorzieningen Klein Vaarwater

Bij Vakantiepark Klein Vaarwater zijn op zaterdag 11 maart 2023 alle activiteiten van MTB Ameland. Op zondag 12 maart is hier start en finish van de Kalas MTB Combi , van de toertocht (95/65/35/15) en is er een verzorgingspost.
Kleedruimtes op zaterdag bij het zwembad. Hier kan je ook douchen (zwemkleding verplicht) of gebruik maken van douche van fitnessruimte.
Kleedruimte op zondag is in de sportzaal. Douchgelegenheid is in het  toiletgebouw ca. 300 m van het hoofdgebouw op terrein van het vakantiepark.

Download de plattegrond Klein Vaarwater 11 en 12 maart (PDF)

Deelnamepakket

De deelnamepakketten met o.a. stuurnummer en bootticket worden op 2 maart verstuurd naar de deelnemers die zich voor 1 maart 2023  hebben aangemeld. Deelnemers van de Kalas MTB Race ontvangen alleen een bootticket en kunnen alle andere spullen waaronder de Active Transponder voor de tijdregistratie ophalen bij het wedstrijdsecretariaat bij Klein Vaarwater.

De hoofdinschrijver van een team dat meedoet aan de MTB Race ontvangt per post één bootticket en kan bij het wedstrijdsecretariaat zijn pakket met de transponders + stuurnummers voor alle teamleden ophalen.

Deelnemers met een adres op Ameland, de buitenlanders en deelnemers die na 28 februari hebben ingeschreven kunnen hun pakket ophalen vanaf 11 maart bij het secretariaat op Ameland.

 

Deelnemersinformatie

De nieuwsbrief met de laatste informatie voor de deelnemers wordt een week voor het evenement verstuurd naar de opgegeven mailadressen.

Deelnamebewijs

Alle deelnemers krijgen een stuurbordje dat tevens geldt als deelnamebewijs MTB Ameland 2023.

Routekaart toertocht

De routekaart voor alle deelnemers aan de Toertocht op zondag 12 maart 2023 wordt op Ameland uitgedeeld bij de start of kan worden opgehaald bij het secretariaat op zaterdag bij de locatie van de MTB Race en op zondag bij de sporthal in Nes. Kijk hier voor alle informatie over de verschillende routes.

Geldprijzen en ereprijzen

Voor de Kalas MTB Race Ameland en de Kalas MTB Combi Ameland zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld.
Download de indeling van prijzengeld en ereprijzen MTB Ameland 2023 (PDF)

Lees ook de specifieke informatie en wedstrijdreglement Kalas MTB Race

Tijdregistratie en indeling

De tijdregistratie tijdens Kalas MTB Race Ameland 2023  wordt verzorgd door Racetimer. De registratie gebeurt d.m.v. zogenaamde Active Transponders die aan de voorvork moeten worden bevestigd. Kijk voor de indeling op de betreffende deelnemerslijsten.

De teams dienen gebruik te maken van de stuurbordjes en de Transponders die door hoofd-inschrijver kunnen worden afgehaald bij het secretariaat. Alle teamleden rijden met hetzelfde nummer. Voor een goede registratie moet er na elke ronde gewisseld worden, de volgorde is niet bepalend. Het is van belang om niet met je fiets/transponder in de buurt van start-finish te komen als een teamgenoot nog onderweg is. Alle MTB’s (met transponders) moeten tijdens de race in de wisselzone blijven.

Let er op dat je voorafgaand aan de start ook niet in de buurt van de registratie mat komt met je registratie-tag. Hierdoor kunnen problemen met de registratie ontstaan.

MTB Ameland herinnering

Voor alle deelnemers van MTB Ameland hebben we in samenwerking met Kalas Sportswear een fraaie attentie als herinnering aan het evenement. Met de speciale voucher uit het deelnamepakket kan je een cadeau ophalen bij de stand van Kalas. Op vrijdag, zaterdag en zondag vind je deze in het hoofdgebouw van Klein Vaarwater (zie openingstijden en locatie van secretariaat).

Bootticket voor personenvervoer en vervoer MTB

Alle deelnemers die voor 1 maart hebben ingeschreven, uitgezonderd de personen met een adres op Ameland, krijgen in het deelnamepakket een bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB op de boot van Wagenborg Passagiersdiensten toegestuurd. De deelnemers met een teaminschrijving krijgen standaard één bootticket voor de persoon die het team heeft ingeschreven. De andere teamleden krijgen het bootticket als zij zich individueel inschrijven voor de toertocht op zondag.

Het ticket is t/m 12 maart 2023 geldig voor de overtocht vanaf Holwerd (dus ook alle dagen voor de 12e). Retour vanaf Ameland is er geen controle.

Secretariaat

Het Secretariaat van MTB Ameland 2023 is op de volgende locaties gevestigd:

  • Op vrijdag 10 maart van 18.00-20.00 hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren
  • Op zaterdag 11 maart van 10.00 – 16.00 uur hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren.
  • Op zondag 12 maart van 8.30-17.00 uur hoofdgebouw Klein Vaarwater in Buren.
  • Op zondag 12 maart van 9.00-15.00 alleen infopunt (uitdelen routekaartjes) Sier aan Zee in Hollum.

Service en reparaties