AGU MTB Race Ameland

 

De AGU MTB Race Ameland is een MTB wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Het wedstrijdreglement is te lezen via de onderstaande link:

Wedstrijdreglement AGU MTB Race (PDF)

Voor het parcours gebruiken we het spectaculaire gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Daag je fietsvrienden uit voor een mooi duel op de zaterdag of nodig ze juist uit voor een teamprestatie in de aflossingsrace  als opwarmer voor de gezamenlijke tocht op zondag. Je kan kiezen uit de lange (wedstrijd) afstand van 4 rondes (ca 35-40 km) of kiezen voor de fun-race over 3 rondes (ca 25-30 km). De Teams kunnen bestaan uit 2, 3 of 4 rijders bij de lange afstand en uit 2 of 3 rijders bij de korte afstand. Herenteams, damesteams en gemengde teams zijn welkom!

Doe mee en schrijf je in! De AGU MTB Race is in ieder geval een garantie voor mooie verhalen op de zaterdagavond tijdens het MTB weekeinde op Ameland.

  • Deelname ook zonder combinatie met de toertocht op zondag is mogelijk.
  • Parcours/ronde van ca. 8 km verdeeld over  strand, singletracks, bos-en duinpaden.
  • Start, finish en doorkomst bij Roompot Vakantiepark Boomhiemke met tijdwaarneming en wisselvak voor teams.
  • Het parcours is te bekijken via afstandmeten.nl.
  • Download het wedstrijdreglement (PDF) voor een goed beeld van de race.
  • Teams dienen voorafgaand aan de race de overige stuurnummers met bibtag op te halen bij het secretariaat.

AGU MTB Race Junior en Jeugd

AGU MTB Race Fun

AGU MTB Race Wedstrijd

Parcours